Webáruházunk: www.kazantop.hu

 

Fürödjön selymes, simogató, lágy vízben! Bőre nem viszket, nem szárad ki fürdés után! Konyhája, fürdőszobája ragyogni fog! Ruhái lágyabbak, tisztábbak lesznek! Ragyogó, tiszta poharak, tányérok, csaptelepek! Nincs vízkő a kazánban, mosógépben!

 

Vízlágyítás

 

A természetben előforduló vizek mindegyike több-kevesebb oldott ásványi anyagot tartalmaz.

Ez a természetes körforgás eredménye. Mint tudjuk, ivóvizünket is ezekből a vizekből nyerjük. Sokszor éppen ezek miatt az oldott sók és ásványi anyagok miatt szeretjük, hiszen ezek adják ivóvizünk jellegzetes zamatát.


De a vízben oldott ásványi anyagok között vannak olyanok is, amelyek - amellett, hogy kellemes ízt biztosítanak - lerakódásra hajlamosak. A lerakódások eltömíthetik a csővezetékeket, károsíthatják a szerelvényeket, a vizet felhasználó berendezéseket, sokszor - mint például kazánok tápvizeinél - közvetlen balesetveszélyt jelentő helyzetet idézhetnek elő. A vízkőképződésre hajlamos, kalcium- és magnézium sókban gazdag vizet kemény víznek nevezzük.

Egy ház épületgépészeti és vízellátási rendszere jelentős anyagi beruházással épül, ennek vízkő elleni megóvása nem csupán kényelmünket, komfortérzetünket és biztonságunkat szolgálja, de tetemes karbantartási költségektől kímél meg minket. Egy ipari létesítmény technológiai rendszerében történő meghibásodás, a drága berendezések javítása, esetleg cseréje, és az ezzel járó termeléskiesés pedig akár tönkre is teheti az üzemet.

Mindezektől megóvhatjuk magunkat, ha gondoskodunk a felhasználandó víz megfelelő előkészítéséről. Lágy víz használatával megóvhatjuk szerelvényeinket, csöveinket a vízkőlerakódástól, ezzel ezek hosszabb életűek lesznek, a jobb hőáramlás révén energiát takarítunk meg. Kevesebb mosópor, vegyi lágyító- és öblítő szer szükséges, ez pedig nem csupán pénztárcánkat, de környezetünket is kíméli

Hogyan lesz lágy a vizünk?

A lágy víz előállításának világszerte elterjedt módja az ioncserés eljárás.

Ez azt jelenti, hogy a kemény víz egy ioncserélő anyagon átfolyik, amely a kalcium- és magnézium-ionokat nátrium-ionokra cseréli. Az ioncserélő gyanta lemerülése után közönséges konyhasó oldatával regenerálható, így visszanyeri nátrium-ionjait. A kalcium- és magnézium-ionok az öblítővízzel a csatornába jutnak. Az egy regenerálási ciklusban előállítható lágy víz mennyisége az egyes ioncserélő oszlopokba töltött gyanta tömegétől és a nyersvíz keménységétől függ.

vízlágyító mono blokkos

Mono blokkos vízlágyítók

Kisebb-nagyobb lakások vagy családi házak által felhasználandó víz lágyítására alkalmas berendezés. Központilag helyezik el,így a háztartásba már lágyított víz érkezik.

Előnyei:
- egyszerű elhelyezés
- egyszerű programozás
- könnyű kezelés
- kis helyigény (akár a konyhapultba is elfér)

 

vízlágyító dual

Dual készülékek

Nagyobb lakóházakba, irodaházakba illetve ipari körülmények között felhasználandó víz lágyítására alkalmas berendezés. Központilag helyezik el, így a háztartásba már lágyított víz érkezik.
Ennél a vízlágyítónál a só és a gyanta tartály külön helyezkedik el, ebből adódóan jóval nagyobb a helyigénye mint a mono blokkos vízlágyítónak.

 

Érdekli, hogy Ön hogyan felejthetné el a vízkő okozta bosszúságokat egy életre?

Kattintson az "Elérhetőségek" menüpontra, és vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

 

Webáruházunk: www.kazantop.hu

 

Alba Diamant - 8000 Szésfehérvár Szalontai u. 24. - Fax:(22) 318-090

Design: Kockanarancs Kft.